Eerder schreef ik al over de overvloedige pruimenoogst en dat er o.a. pruimen op alcohol stonden om er likeur van te maken. Nu na 3 maanden is het zover. De alcohol heeft een prachtige amberachtige kleur gekregen en de smaak van de pruimen overgenomen.
Voor de alcohol kun je jenever, brandewijn of wodka gebruiken. Maar mocht je een keer in een supermarkt in Frankrijk komen: daar wordt 'Alcool des fruits' verkocht met een alcoholpercentage van 40% en het kost bijna niets.
500 gr pruimen
150 gr suiker
halve liter alcohol van minimaal 35%
half kaneelstokje
Was de pruimen, droog ze en snij ze in stukken.
Doe in een weckpot met schil en pitten.
Voeg de suiker en kaneelstokje toe.
Giet de alcohol erbij, de vruchten moeten onder staan.
Zet de pot afgesloten 3 maanden koel weg.
Roer in die tijd af en toe om de suiker goed te laten oplossen.
Giet de vloeistof na 3 maanden door een zeef en daarna nog door een fijne doek om kleine onzuiverheden eruit te filteren.
Schenk de likeur in een fles.
De likeur is zeker een jaar houdbaar.
Ik heb een toevoeging: doe er wat anijssterretjes bij
BeantwoordenVerwijderenGoed idee!
VerwijderenIk heb pruimenlikeur staan die ik 3 jaar geleden heb gemaakt en is nog prime te drinken. je moet het alleen even opnieuw door een doek zeven.
BeantwoordenVerwijderenIk heb pruimenlikeur staan die ik 3 jaar geleden heb gemaakt en is nog prime te drinken. je moet het alleen even opnieuw door een doek zeven.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om te horen!
Verwijderen