Vandaag is het zover: Sinterklaasavond! Behalve een banketletter heb ik vandaag ook nog een pepernotencake gemaakt.
200 gr boter
1 pak cakemeel of cakemix
1 el koekkruiden
4 eieren
50 gr hazelnoten, grof gehakt
24 pepernoten
2 zakjes chocoladeglazuur (Dr. Oetker)
Verwarm de oven voor op 160C.
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
Klop de boter tot een crème.
Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag.
Schep de hazelnoten erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad.
Bak de cake in 50 - 60 minuten gaar in het midden van de oven.
Keer de vorm op een rooster en laat iets afkoelen.
Smelt de glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk de cake met de glazuur en plak de pepernoten erop.
Sinterklaas kan komen!
Reacties
Een reactie posten