O, kom maar eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Een le-he-ter va-han ban-ke-het!
200 gr amandelspijs
1 ei, losgeklopt
1 el citroenrasp (Dr. Oetker)
1 el slagroom
4 plakje ontdooid bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed het amandelspijs met de helft van het ei, de citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel.
Vorm een rol van ongeveer 30 cm.
Leg de plakjes deeg achter elkaar op zo'n manier dat de randen elkaar 1 cm overlappen.
Druk de deegranden goed op elkaar.
Leg de rol amandelspijs op het deeg en vouw het deeg om de amandelspijs.
Plak de deegrand eventueel vast met een beetje water.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een een bakplaat en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop het overgebleven ei met een halve el water en bestrijk de banketletter hiermee.
Bak het banket 35 min in het midden van de oven.
Reacties
Een reactie posten