Eerste keer boerenkool deze herfst/winter! Meestal koop ik de boerenkool gewassen en gesneden, maar manlief vatte de moed op om een paar boerenkoolstronken uit de groentetuin te halen. Zelf vind ik het schoonmaken veel te veel werk en proef ik geen noemenswaardig verschil. Maar eerlijk is eerlijk, er zit wel degelijk verschil in smaak; een heerlijk zachte smaak.
450 gr. panklare boerenkool
750 gr. kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 rookworst
50 gr boter
1 el azijn
jus (restje of uit een zakje)
zilveruitjes
Breng in een pan een halve liter water met 1 tl zout aan de kook.
Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op hoog vuur slinken.
Leg de aardappelen op de kool en daar bovenop de rookworst.
Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
Leg de worst op een plank en snij in plakjes.
Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de boerenkool en de aardappelen fijn en voeg de boter en azijn toe.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om het lekker smeuïg te maken.
Verwarm de stamppot al roerende nog een paar minuten en breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes rookworst op de stamppot en serveer met bijvoorbeeld met zilveruitjes en jus.
Reacties
Een reactie posten