In de Delicious van december 2011 staan weer heel veel lekkere dingen. De eerste die op tafel is gekomen is deze frittata. Het originele recept is met gehakt, maar ik heb het vlees weggelaten voor een vegetarische versie. En die is ook erg lekker!
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 el tomatenpuree
200 gr tomaatblokjes uit blik
175 ml water + halve runderbouillontablet
1 tl worchestershiresaus
60 gr spaghetti in 4-en gebroken
25 ml slagroom
2 kleine eieren
basilicum, grof gehakt
20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Verwarm de oven voor op 180C.
Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in een vuurvaste koekenpan tot de groente zacht is.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut bakken.
(Als je een frittata met vlees wilt: voeg dan nu 75 gr. rundergehakt toe en bak dat rul)
Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokje met water en worchestershiresaus toe en breng aan de kook.
Voeg de spaghetti toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat 10 tot 12 minuten koken tot de spaghetti gaar is.
Schep de bolognese is een schaal en laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren met de room los.
Voeg de basilicum en de kaas toe.
Spatel het eimengsel door de bolognese.
Veeg de koekenpan schoon en verhit olijfolie op middelhoog vuur.
Schep het bolognesemengsel in de pan en bak 3 à 4 minuten om de bodem te laten stollen.
Zet de pan in de oven en bak 15 minuten tot de frittata net gestold is.
Laat 5 minuten staan en serveer met sla.
De rest van de bleekselderij kun je in boogjes snijden en invriezen. Makkelijk voor een volgende keer.
Reacties
Een reactie posten