Van een pan vol fijngesneden prei kan ik erg vrolijk worden. Zulke mooie frisse kleuren van wit naar donker groen. Alleen daarom al is prei een feest om te eten. Vandaag in een stamppot met een oosters tintje.
800 gr geschilde aardappelen
600 gr fijngesneden prei
2 of 3 speklapjes
1 gesnipperde ui
2 ruime tl djahé
2 ruimte tl laos
1 tl sambal oelek
4 el ketjap manis
peper en zout
Snij de speklapjes in reepjes en bestrooi ruim met de djahé en laos.
Bak de reepjes zachtjes in een klontje boter met de gesnipperde ui.
Na enige tijd een flinke theelepel sambal toevoegen en op laag vuur laten bakken.
Breng de aardappelen in ruim water met zout aan de kook.
Leg na 13 minuten de prei op de aardappelen en laat nog 5 minuten koken.
Giet de groenten af en stamp ze fijn.
Schep de spekreepjes uit de koekenpan en roer de spekreepjes door de stamppot.
Roer de aanbaksels in de koekenpan los met de ketjap en 1 dl water.
Breng de stamppot op smaak met grof gemalen peper.
Serveer de stamppot met de 'jus'.
Reacties
Een reactie posten