Vorige week heb ik een blog geplaatst over kweepeergelei. De mooie, gele gelei is heerlijk op een geroosterde boterham, maar ik wilde er nog wel meer mee doen. Al speurend op internet kwam ik een recept tegen voor boterkoek met kweepeergelei. Bij het maken van het deeg kreeg ik twijfels, want dat bleef behoorlijk nat. Maar het resultaat mag er zijn!
225 gr bloem + een beetje extra voor het kruimeldeeg
175 gr gesmolten boter
125 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
1/2 losgeklopt ei
1/2 potje kweepeergelei of andere jam
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
Voeg de gesmolten boter en het ei toe en kneed tot een bal deeg.
Verdeel 3/4 van het deeg over een boterkoekvorm.
Verdeel de gelei of jam over het deeg.
Voeg een beetje bloem bij het restje deeg en mix dit met een mixer tot een kruimeldeeg.
Strooi het kruimeldeeg over de gelei.
Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Reacties
Een reactie posten