Van citroentaart zijn vele recepten, deze komt uit de Allerhande van september 2011
3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei losgeklopt
60 gr suiker + halve el voor de bodem
2 blaadjes gelatine
2 citroenen
125 ml slagroom
125 gr mascarpone
springvorm 15 cm
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed de vorm met bladerdeeg, doe er een bakpapier in en vul de vorm met een steunvulling.
Bak 30 minuten in de oven.
Haal de vorm uit de oven, verwijder de steunvulling en bestrijk de bodem met losgeklopt ei en strooi er een halve el suiker over.
Zet de vorm 5 - 8 minuten terug in de oven.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Rasp de schil van een halve citroen, pers 1,5 halve citroen uit.
Verhit het sap met de suiker in een steelpan en roer tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door het sap.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt.
Roer de mascarpone, het citroenrasp en citroensiroop door de slagroom.
Verdeel over de bodem en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten