Doorgaan naar hoofdcontent

Gnocchi Carbonara


Weer een heerlijk gerecht uit de Delicious van december 2011: Gnocchi Carbonara. Je kunt de gnocchi koelvers kopen in de supermarkt, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. Onderstaande hoeveelheid is iets teveel voor 2 personen, dus met een salade erbij precies goed voor 3 personen.

100 gr diepvriesdoperwten
100 gr pancetta, in kleine stukjes
1 teentje knoflook, geperst
250 ml slagroom
Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
20 gr boter

Gnocchi
750 gr aardappels, geschild en in stukken
1 ei, losgeklopt
nootmuskaat
175 gr bloem, gezeefd

Maak eerst de gnocchi:
Kook de aardappelen gaar in 20 - 25 minuten en giet ze af.
Stoom de aardappelen nog even droog.
Stamp de aardappelen zo fijn mogelijk.
Voeg zout, peper, snufje nootmuskaat, bloem en het ei toe en roer goed door.
Kneed met beide handen snel tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie uit tot een dunne rol.
Snij de rolletjes in stukjes van 2 cm.
Breng water aan de kook en voeg de gnocchi (eventueel in porties) toe.
Kook 1 minuut of tot de gnocchi boven komt drijven.
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat in een kom ijskoud water vallen.
Giet af en leg op een theedoek te drogen.

Kook de erwten in 2 minuten gaar en giet af.
Bak de pancetta in een beetje olie knapperig.
Giet eventueel vet af.
Voeg de slagroom en het teentje knoflook toe en laat in 7 minuten de saus inkoken tot de helft.
Smelt de boter met een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in delen in 3 minuten goudbruin.
Schep voorzichtig de erwten en de saus door de gnocchi.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.