Doorgaan naar hoofdcontent

Gnocchi Carbonara


Weer een heerlijk gerecht uit de Delicious van december 2011: Gnocchi Carbonara. Je kunt de gnocchi koelvers kopen in de supermarkt, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. Onderstaande hoeveelheid is iets teveel voor 2 personen, dus met een salade erbij precies goed voor 3 personen.

100 gr diepvriesdoperwten
100 gr pancetta, in kleine stukjes
1 teentje knoflook, geperst
250 ml slagroom
Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
20 gr boter

Gnocchi
750 gr aardappels, geschild en in stukken
1 ei, losgeklopt
nootmuskaat
175 gr bloem, gezeefd

Maak eerst de gnocchi:
Kook de aardappelen gaar in 20 - 25 minuten en giet ze af.
Stoom de aardappelen nog even droog.
Stamp de aardappelen zo fijn mogelijk.
Voeg zout, peper, snufje nootmuskaat, bloem en het ei toe en roer goed door.
Kneed met beide handen snel tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie uit tot een dunne rol.
Snij de rolletjes in stukjes van 2 cm.
Breng water aan de kook en voeg de gnocchi (eventueel in porties) toe.
Kook 1 minuut of tot de gnocchi boven komt drijven.
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat in een kom ijskoud water vallen.
Giet af en leg op een theedoek te drogen.

Kook de erwten in 2 minuten gaar en giet af.
Bak de pancetta in een beetje olie knapperig.
Giet eventueel vet af.
Voeg de slagroom en het teentje knoflook toe en laat in 7 minuten de saus inkoken tot de helft.
Smelt de boter met een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in delen in 3 minuten goudbruin.
Schep voorzichtig de erwten en de saus door de gnocchi.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...