Voor iemand die dacht niet van zuurkool te houden, maakte manlief toch echt een heerlijke zuurkoolschotel.
aardappelpuree voor 2 à 3 personen
1 ui
4 ons shoarmavlees
1 klein blik halve perziken
500 gr wijnzuurkool
3 el crèmefraîche
geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200C.
Fruit de gesnipperde ui in een klontje boter.
Doe het vlees erbij en bak het vlees in ongeveer 5 minuten mooi bruin.
Giet de perziken af en bewaar 1 dl van het vocht.
Snij de perziken in stukjes.
Trek de zuurkool een beetje uit elkaar.
Voeg de zuurkool, perzikstukjes, perzikvocht en crèmefraîche toe en laat 10 minuten sudderen.
Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal, verdeel de aardappelpuree over de zuurkool en bestrooi ruim met geraspte kaas.
Zet de schotel 30 min in de oven.
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenKunnen we manlief ook reserveren om een keer voor ons zo'n heerlijke shoarma-zuurkoolschotel voor ons te maken???
Groeten L te Z.