We waren nooit echt onder de indruk van kaasfondue, maar deze italiaanse versie mag er zijn. Je kunt het heel simpel doen met alleen brood, maar het wordt een stuk lekkerder met andere dingen! Deze keer heb ik er tortellini, tomaatjes en champignons bij gedaan. Maar er zijn natuurlijk talloze andere mogelijkheden als paprika, bloemkool, worteltjes etc.
150 ml water
1 fijngesneden sjalotje
1 groentenbouillontablet
150 gr geraspte jonge kaas
75 gr geraspte grana padano
halve bol mozzarella in stukjes
1 el maizena
halve el oregano
1 ciabatta
1 doosje cherrytomaatjes
250 gr champignons
teentje knofook
koelverse tortellini of ravioli
sla
sladressing
Bak de champignons op hoog vuur bruin en gaar.
Voeg op het laatst het geperste teentje knoflook toe.
Laat afkoelen.
Kook de pasta gaar en laat afkoelen.
Maak de sla aan met een beetje sladressing.
Breng in een fonduepan het water met het sjalotje en de bouillontablet aan de kook.
Voeg de kazen toe en laat al roerend smelten.
Roer de oregano door de kaas.
Meng de maizena met een beetje water en roer door het kaasmengsel en laat het geheel binden tot een gladde fondue.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Dopen maar!
Reacties
Een reactie posten