De borden waren alweer bijna leeg toen ik bedacht dat er nog een foto genomen moest worden. Vandaar dit halflege bord.
250 gr bieflapjes in reepjes
5 el olijfolie
3 dunne preien in stukken van 6 cm
300 gr winterwortel in repen van 6 cm
2 tl suiker
2 plakken citroen
1 bouillontablet
1 ciabatta
zout en peper
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de reepjes in de wok in 2 el olijfolie in ca. 4 minuten goudbruin.
Neem het vlees uit de pan en voeg de prei en wortel toe aan het achtergebleven bakvet en bak ongeveer 3 minuten.
Voeg de suiker en citroenplakjes toe en bak op halfhoog vuur 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 225C.
Voeg de fijngekruimelde bouillontablet, 1,5 dl water en het vlees toe en stoof in 10 minuten gaar.
Snij het brood doormidden en besprenkel de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften in 6 minuten in de oven.
Schep het vlees-groentemengsel over het brood en serveer.
Reacties
Een reactie posten