Ik zou niet weten wie Trees is, maar het ligt wel lekker in het gehoor. Ik heb het recept ooit eens van iemand gekregen. (die geen Trees heet) Je kunt dit stoofpotje maken met varkensvlees, maar dit keer heb ik het met kipfilet gemaakt. Dus dan slaat Vlees van Trees helemaal nergens meer op, ik kan het beter Kip van Jip noemen of zo iets!
4 ons varkensvlees of kipfilet, in blokjes
400 gr champignons, gehalveerd
2 grote uien, grof gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1,5 el pindakaas
scheut koffiemelk of slagroom
1 zakje boemboe voor nasi
7 el ketjap manis
7 el tomatenketchup
6 el azijn
Week de boemboe in de ketjap, ketchup en azijn.
Bak het vlees of de kip goudbruin in een klontje boter.
Voeg de ui, knoflook en champignons toe en laat even bakken.
Voeg de boemboe met de mix van ketjap, ketchup en azijn toe.
Laat kip 30 minuten en vlees 45 minuten sudderen.
Voeg op het laatst de pindakaas en room toe.
Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten