De Kerstallerhande is uit! En er staan weer heel veel lekkere recepten in. Vandaag meteen maar één uitgeprobeerd: Rollade Wellington. Ik heb ook nog een rode-wijnsaus gemaakt en die erbij geserveerd. Verder stonden er gebakken aardappelen en gestoofde spruitjes op tafel.
Onderstaande recept is voor 8 personen. Verkort bij een kleinere rollade de tijd in de oven.
Rollade
1 bakje kastanjechampignons
75 gr boter
75 gr Parmaham
1 runderrollade à 1 kg
2 el fijne mosterd
1 pakje bladerdeeg
1 eigeel
Pureer de champignons in de keukenmachine.
Bak de champignonpuree in 25 gr boter ongeveer 8 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de ham in een rechthoek van 20 x 30 cm op vershoudfolie.
Verdeel de puree over de ham.
Haal het touwtje van de rollade en bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit de rest van de boter en bak het vlees op hoog vuur in 4 minuten bruin.
Bestrijk met de mosterd en leg het vlees op de puree.
Rol de ham met de folie strak om het vlees.
Leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C.
Rol het bladerdeeg uit, haal het vlees uit de folie en leg op het deeg.
Vouw het deeg om het vlees.
Leg met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met eigeel.
Bak 50 minuten in de oven.
Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aan tafel in plakken snijdt.
Rode wijnsaus
2 tomaten in kleine stukjes
2,5 el balsamicoazijn
250 ml runderfond
250 ml rode wijn
125 gr champignons in plakjes
Bak in het achtergebleven bakvet van de rollade de tomaten ongeveer 5 minuten.
Blus af met de balsamicoazijn.
Voeg de fond en de wijn toe en laat inkoken tot de helft.
Pureer de saus met een staafmixer.
Bak champignons in een beetje boter bruin en gaar.
Giet de saus via een zeef bij de champignons.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een schepje suiker.
Reacties
Een reactie posten