Een heerlijk, makkelijk herfstgerecht. Je hoeft alleen maar de groenten te snijden, spek uit te bakken en de oven doet verder het werk. En o ja, voor alle vegetarische collega's, vrienden, pianoleraren en alle anderen die geen vlees willen: laat het spek weg en je hebt een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht!
2 pastinaken
1 winterwortel
4 middelgrote, roodschillige aardappelen
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 stukje zuurkoolspek
half pakje feta
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de pastinaken en de wortel, halveer in de breedte en snij in de lengte in staafjes.
Boen de aardappelen schoon, snij ze in parten en meng met de wortel en pastinaak.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe de olijfolie in een hoge kom of beker met de knoflook en tijm.
Pureer met de staafmixer en verdeel over de groenten.
Zet de bakplaat in de oven en bak 25 minuten.
Snij het spek in plakjes en bak in 5 minuten uit.
Schep het spek met het bakvet over de groenten en bak nog 10 minuten.
Verkruimel de feta over de groenten en strooi er versgemalen zwarte peper over.
Heerlijk met een glas witte wijn!
2 pastinaken
1 winterwortel
4 middelgrote, roodschillige aardappelen
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
1 stukje zuurkoolspek
half pakje feta
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de pastinaken en de wortel, halveer in de breedte en snij in de lengte in staafjes.
Boen de aardappelen schoon, snij ze in parten en meng met de wortel en pastinaak.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe de olijfolie in een hoge kom of beker met de knoflook en tijm.
Pureer met de staafmixer en verdeel over de groenten.
Zet de bakplaat in de oven en bak 25 minuten.
Snij het spek in plakjes en bak in 5 minuten uit.
Schep het spek met het bakvet over de groenten en bak nog 10 minuten.
Verkruimel de feta over de groenten en strooi er versgemalen zwarte peper over.
Heerlijk met een glas witte wijn!
Een pianolerarengerecht naar mijn hart!:-) Else
BeantwoordenVerwijderen