Weer een recept uit de nieuwste Delicious. Dit keer geen herfstrecept, maar een recept van Jamie Oliver. Altijd goed, zullen we maar zeggen.
2 à 3 verse worstjes
olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
paar takjes tijm, blaadjes geplukt
1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld
30 gr doperwten, vers of diepvries
30 gr tuinbonen, vers of diepvries
250 gr linguine of spaghetti
2 grote eidooiers
50 ml slagroom
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
rasp van een kwart citroen
peterselie
Knijp het vlees uit de velletjes en rol er balletjes van.
Bak ze in een flinke scheut olijfolie in 5 minuten bruin.
Zet het vuur lager en voeg de knoflook, tijm en pepertje toe.
Laat ongeveer 4 minuten bakken.
Voeg de erwten en tuinbonen toe en laat nog een paar minuten bakken.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Klop in een kom de eidooiers los met de slagroom en de helft van de kaas.
Roer er de citroenrasp en peterselie door.
Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Doe de pasta terug in de warme pan en voeg het eiermengsel toe.
Hou de pasta met een tang in beweging totdat elk stukje pasta met ei is bedekt.
Voeg de worstballetjes toe en blijf nog even omscheppen.
De eidooiers worden gaar door de hitte van de pasta en daardoor krijg je een zijdezacht laagje over de pasta.
Verdun de saus eventueel met wat kookvocht.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer met de rest van de kaas.
Een glas frisse witte wijn smaakt hier heerlijk bij!
2 à 3 verse worstjes
olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
paar takjes tijm, blaadjes geplukt
1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld
30 gr doperwten, vers of diepvries
30 gr tuinbonen, vers of diepvries
250 gr linguine of spaghetti
2 grote eidooiers
50 ml slagroom
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
rasp van een kwart citroen
peterselie
Knijp het vlees uit de velletjes en rol er balletjes van.
Bak ze in een flinke scheut olijfolie in 5 minuten bruin.
Zet het vuur lager en voeg de knoflook, tijm en pepertje toe.
Laat ongeveer 4 minuten bakken.
Voeg de erwten en tuinbonen toe en laat nog een paar minuten bakken.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Klop in een kom de eidooiers los met de slagroom en de helft van de kaas.
Roer er de citroenrasp en peterselie door.
Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Doe de pasta terug in de warme pan en voeg het eiermengsel toe.
Hou de pasta met een tang in beweging totdat elk stukje pasta met ei is bedekt.
Voeg de worstballetjes toe en blijf nog even omscheppen.
De eidooiers worden gaar door de hitte van de pasta en daardoor krijg je een zijdezacht laagje over de pasta.
Verdun de saus eventueel met wat kookvocht.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer met de rest van de kaas.
Een glas frisse witte wijn smaakt hier heerlijk bij!
Reacties
Een reactie posten