En dat is herfstgerecht nummer 2 uit de Delicious. Wel met een paar veranderingen. Zo had ik geen tijd om zelf deeg te maken, dus heb ik mijn toevlucht genomen tot kant-en-klaar bladerdeeg. Je zou ook deeg voor hartige taart kunnen nemen, maar dat vind ik vaak wat aan de droge kant.
5 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 tl tijm
600 gr gemengde paddenstoelen, in grote stukken
100 gr casselerib, in blokjes
100 gr oude kaas, geraspt
150 ml slagroom
3 eieren
2 el peterselie, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bak de ui en knoflook op laag vuur in een klontje boter.
Draai het vuur hoog en voeg de paddenstoelen toe.
Bak de paddenstoelen 5 minuten.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Strooi het paneermeel over de bodem en vul de vorm met het paddenstoelenmengsel.
Klop de eieren los met de slagroom en roer de kaas, peterselie, peper en zout erdoor.
Schenk het eimengsel over de paddenstoelen.
Bak de taart op de onderste richel in 35 minuten bruin en gaar.
5 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 tl tijm
600 gr gemengde paddenstoelen, in grote stukken
100 gr casselerib, in blokjes
100 gr oude kaas, geraspt
150 ml slagroom
3 eieren
2 el peterselie, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bak de ui en knoflook op laag vuur in een klontje boter.
Draai het vuur hoog en voeg de paddenstoelen toe.
Bak de paddenstoelen 5 minuten.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Strooi het paneermeel over de bodem en vul de vorm met het paddenstoelenmengsel.
Klop de eieren los met de slagroom en roer de kaas, peterselie, peper en zout erdoor.
Schenk het eimengsel over de paddenstoelen.
Bak de taart op de onderste richel in 35 minuten bruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten