Van pasta krijgen wij nooit genoeg. De recepten lijken vaak best wel op elkaar, maar er zit toch iedere keer iets anders in waardoor het weer anders smaakt. Deze penne komt uit het Italië-nummer van Delicious.
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 gr pancetta, fijngesneden
1 rode peper, zaadlisjten verwijderd en fijngehakt
handje basilicum, fijngehakt
1 el pijnboompitten
3 el witte wijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
250 gr penne of andere grotere pasta
fijngeraspte Parmezaanse kaas
Bak de ui 3 minuten in een scheutje olijfolie.
Voeg de knokflook toe bak nog een minuutje.
Voeg de pancetta toe en bak al omscheppend 8 minuten.
Voeg de rode peper, pijnboompitten en basilicum toe.
Schenk de witte wijn erbij en roer de aanbaksels los van de bodem.
Voeg de tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat op laag vuur 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Kook de pasta gaar.
Meng de saus door de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 gr pancetta, fijngesneden
1 rode peper, zaadlisjten verwijderd en fijngehakt
handje basilicum, fijngehakt
1 el pijnboompitten
3 el witte wijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
250 gr penne of andere grotere pasta
fijngeraspte Parmezaanse kaas
Bak de ui 3 minuten in een scheutje olijfolie.
Voeg de knokflook toe bak nog een minuutje.
Voeg de pancetta toe en bak al omscheppend 8 minuten.
Voeg de rode peper, pijnboompitten en basilicum toe.
Schenk de witte wijn erbij en roer de aanbaksels los van de bodem.
Voeg de tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat op laag vuur 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Kook de pasta gaar.
Meng de saus door de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten