Deze stamppot komt uit de nieuwste Allerhande. We vonden het lekker, maar niet heel bijzonder. Als we weer een keer preistamppot wil eten, dan toch liever deze Indische preistamp!
600 gr aardappelen, geschild
1 prei, in ringen
1 ui, in halve ringen
1 ten knoflook, fijngesneden
60 gr verse roomkaas met kruiden
15 gr bieslook, in stukjes
150 gr gerookte kipreepjes
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak de prei, ui en knoflook 10 minuten op halfhoog vuur.
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.
Stamp de aardappelen fijn en meng de prei, roomkaas, bieslook en kipreepjes erdoor.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuiger te maken.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm de stamppot nog 2 minuten door.
600 gr aardappelen, geschild
1 prei, in ringen
1 ui, in halve ringen
1 ten knoflook, fijngesneden
60 gr verse roomkaas met kruiden
15 gr bieslook, in stukjes
150 gr gerookte kipreepjes
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak de prei, ui en knoflook 10 minuten op halfhoog vuur.
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.
Stamp de aardappelen fijn en meng de prei, roomkaas, bieslook en kipreepjes erdoor.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuiger te maken.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm de stamppot nog 2 minuten door.
Reacties
Een reactie posten