In de nieuwste Allerhande staat een soortgelijk recept, maar ik vond dat er nog wel wat meer doorheen kon. Zie hier het resultaat.
2 halve kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt
1 klein blik perzik, uitgelekt (bewaar het vocht) en in stukjes gesneden
50 gr doperwten
1 pakje tomato fritto
3 el ketjap
2 kopjes rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Fruit de ui een paar minuten in een scheut olie.
Voeg de kipfilet toe en bak de kip goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak nog een minuutje.
Doe de tomato fritto erbij en breng al roerend aan de kook.
Voeg de zilveruitjes, perzik en doperwten toe.
Laat 10 minuten op laag vuur zacht borrelen.
Voeg eventueel wat van het perziksap toe om de saus iets dunner te maken.
Breng op smaak met ketjap, peper en zout.
Serveer met de rijst.
2 halve kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt
1 klein blik perzik, uitgelekt (bewaar het vocht) en in stukjes gesneden
50 gr doperwten
1 pakje tomato fritto
3 el ketjap
2 kopjes rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Fruit de ui een paar minuten in een scheut olie.
Voeg de kipfilet toe en bak de kip goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak nog een minuutje.
Doe de tomato fritto erbij en breng al roerend aan de kook.
Voeg de zilveruitjes, perzik en doperwten toe.
Laat 10 minuten op laag vuur zacht borrelen.
Voeg eventueel wat van het perziksap toe om de saus iets dunner te maken.
Breng op smaak met ketjap, peper en zout.
Serveer met de rijst.
Reacties
Een reactie posten