Gisteren zat het nieuwste nummer van Delicious in de brievenbus, boordevol herfstrecepten. Vandaag meteen maar het 'cover-gerecht' gemaakt. En als de andere recepten net zo lekker zijn, dan wordt dit een heerlijke maand!
750 gr kruimige aardappels, geschild
melk
klontje boter
1 ui, fijngesneden
1 kleine winterwortel, in blokjes
250 gr rundergehakt
1,5 el bloem
1 klein blikje tomatenpuree
1 laurierblaadje
200 ml vleesbouillon van tablet
1 el paneermeel
1 friszure appel, ongeschild en in kleine partjes
Kook de aardappelen gaar en stamp ze met warme melk en een klontje boter tot een luchtige puree.
Bak de ui en winterwortel 2 minuten in een beetje boter.
Voeg het gehakt toe en bak het rul in 3 minuten.
Schep de bloem, tomatenpuree en laurierblaadje door het gehakt en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij, roer het glad en breng aan de kook.
Laat de saus afgedekt 15 - 20 minuten op zacht vuur koken.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt of neem juist aan het einde de deksel van de pan om de saus een beetje te laten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven op 200C.
Schep de vleessaus in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
Strooi de paneermeel over de puree en leg er wat kleine klontjes boter tussen.
Duw de appelpartjes in de puree en bak de jachtschotel in 25 minuten goudbruin.
750 gr kruimige aardappels, geschild
melk
klontje boter
1 ui, fijngesneden
1 kleine winterwortel, in blokjes
250 gr rundergehakt
1,5 el bloem
1 klein blikje tomatenpuree
1 laurierblaadje
200 ml vleesbouillon van tablet
1 el paneermeel
1 friszure appel, ongeschild en in kleine partjes
Kook de aardappelen gaar en stamp ze met warme melk en een klontje boter tot een luchtige puree.
Bak de ui en winterwortel 2 minuten in een beetje boter.
Voeg het gehakt toe en bak het rul in 3 minuten.
Schep de bloem, tomatenpuree en laurierblaadje door het gehakt en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij, roer het glad en breng aan de kook.
Laat de saus afgedekt 15 - 20 minuten op zacht vuur koken.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt of neem juist aan het einde de deksel van de pan om de saus een beetje te laten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven op 200C.
Schep de vleessaus in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
Strooi de paneermeel over de puree en leg er wat kleine klontjes boter tussen.
Duw de appelpartjes in de puree en bak de jachtschotel in 25 minuten goudbruin.
Reacties
Een reactie posten