Vorige week hadden we al kip in bokbier, nu hamlapjes. Ik vond de saus van deze lekkerder, maar verder gaat de voorkeur uit naar kip. Dus een volgende keer wordt het deze saus, maar dan met kip!
400 gr hamplapjes
1 el bloem
1 el aracide- of zonnebloemolie
15 gr boter
125 gr gerookte spekreepjes
1 ui, in ringen
1 flesje bokbier
2 el stroop
150 ml bouillon
halve el tijm
2 laurierblaadjes
125 gr tuttifrutti
1 plak ontbijtkoek
Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
Verhit de boter en olie in een pan en bak de hamlapjes bruin.
Neem ze uit de pan.
Bak in het braadvet de ui en de spekjes een paar minuten.
Blus af met het bier.
Doe het vlees weer in de pan met de stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes.
Stoof het vlees met een deksel op de pan 45 minuten op laag vuur.
Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe.
Haal het vlees uit de pan en verkruimel de ontbijtkoek boven de saus.
Roer tot de koek is opgelost en de saus iets is ingedikt.
Serveer het vlees met de saus en bijvoorbeeld appelcompôte, friet en boontjes.
400 gr hamplapjes
1 el bloem
1 el aracide- of zonnebloemolie
15 gr boter
125 gr gerookte spekreepjes
1 ui, in ringen
1 flesje bokbier
2 el stroop
150 ml bouillon
halve el tijm
2 laurierblaadjes
125 gr tuttifrutti
1 plak ontbijtkoek
Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
Verhit de boter en olie in een pan en bak de hamlapjes bruin.
Neem ze uit de pan.
Bak in het braadvet de ui en de spekjes een paar minuten.
Blus af met het bier.
Doe het vlees weer in de pan met de stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes.
Stoof het vlees met een deksel op de pan 45 minuten op laag vuur.
Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe.
Haal het vlees uit de pan en verkruimel de ontbijtkoek boven de saus.
Roer tot de koek is opgelost en de saus iets is ingedikt.
Serveer het vlees met de saus en bijvoorbeeld appelcompôte, friet en boontjes.
Reacties
Een reactie posten