Een kerstrecept uit het C1000 Magazine. Een beetje veel vlees voor 2 personen, maar de volgende dag is het koud ook heel erg lekker.
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
2 el Italiaanse kruiden
500 - 600 gr varkensfricandeau aan 1 stuk
75 gr katenspek
200 ml vleesfond
Haal het vlees een half vuur voor bereiden uit de koelkast.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
Bak op het laatst de knoflook en Italiaanse kruiden mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de fricandeau op de helft van de hoogte langs een lange zijkant in tot op 2 cm van de andere zijkant.
Klap het vlees open en bestrijk met een beetje gesmolten boter.
Leg de plakjes spek erop.
Verdeel de helft van de paddenstoelen over één helft van het vlees.
Klap de fricandeau dicht en bindt het stevig vast met rolladetouw.
Laat een klont boter in een braadpan lichtbruin worden en bak de fricandeau rondom bruin.
Braad het vlees afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat het vlees op een plank onder aluminiumfolie 5 tot 10 minuten rusten.
Schenk de fond bij het braadvocht en kook op hoog vuur bruisend tot een lekkere jus.
Roer de rest van de champignons erdoor.
Serveer het geroosterde aardappel en witlof.
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
2 el Italiaanse kruiden
500 - 600 gr varkensfricandeau aan 1 stuk
75 gr katenspek
200 ml vleesfond
Haal het vlees een half vuur voor bereiden uit de koelkast.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
Bak op het laatst de knoflook en Italiaanse kruiden mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de fricandeau op de helft van de hoogte langs een lange zijkant in tot op 2 cm van de andere zijkant.
Klap het vlees open en bestrijk met een beetje gesmolten boter.
Leg de plakjes spek erop.
Verdeel de helft van de paddenstoelen over één helft van het vlees.
Klap de fricandeau dicht en bindt het stevig vast met rolladetouw.
Laat een klont boter in een braadpan lichtbruin worden en bak de fricandeau rondom bruin.
Braad het vlees afgedekt in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat het vlees op een plank onder aluminiumfolie 5 tot 10 minuten rusten.
Schenk de fond bij het braadvocht en kook op hoog vuur bruisend tot een lekkere jus.
Roer de rest van de champignons erdoor.
Serveer het geroosterde aardappel en witlof.
Reacties
Een reactie posten