In mijn familie is het de gewoonte om het kerstdiner te laten rouleren. Zo ben je één keer in de vijf jaar aan de beurt. En dit keer mochten wij aan de slag.
Dat is natuurlijk geen straf als je van koken houdt. Natuurlijk alles al eens voorgeproeft en sommige recepten stonden dan ook al op het blog. Zoals bijvoorbeeld de Boeuf Bourguignon, maar dan zonder het dakje van aardappelpuree. Voor iedereen was er klein stoofpannetje met daarin de boeuf. Daarbij geserveerd stoofpeertjes, aardappelpuree, patat, yorkshire pudding, koolsalade, gemengde salade, prei en witlof.
Bijna alles heb ik een dag van te voren gemaakt, zodat we niet nog urenlang in de keuken moesten staan. Alleen nog maar even opwarmen of afmaken.
Hier de linkjes naar de diverse recepten:
Amuse - hamrolletje
Spinaziesoufflé
Knolselderijsoep
Boeuf Bourguignon
Sinaasappeldessert
En natuurlijk het geheel afgesloten met Irish Coffee of koffie met likeur!
Dat is natuurlijk geen straf als je van koken houdt. Natuurlijk alles al eens voorgeproeft en sommige recepten stonden dan ook al op het blog. Zoals bijvoorbeeld de Boeuf Bourguignon, maar dan zonder het dakje van aardappelpuree. Voor iedereen was er klein stoofpannetje met daarin de boeuf. Daarbij geserveerd stoofpeertjes, aardappelpuree, patat, yorkshire pudding, koolsalade, gemengde salade, prei en witlof.
Bijna alles heb ik een dag van te voren gemaakt, zodat we niet nog urenlang in de keuken moesten staan. Alleen nog maar even opwarmen of afmaken.
Hier de linkjes naar de diverse recepten:
Amuse - hamrolletje
Spinaziesoufflé
Knolselderijsoep
Boeuf Bourguignon
Sinaasappeldessert
En natuurlijk het geheel afgesloten met Irish Coffee of koffie met likeur!
Reacties
Een reactie posten