woensdag 26 december 2012

Knolselderijsoep

Eigenlijk een dikke maaltijdsoep, maar als je de soep iets dunner maakt kan het ook prima als een voorgerecht.

Voor 4 personen:

halve knolselderij, geschild en in blokjes van 3 cm.
2 uien, in parten
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
3 el olijfolie
500 ml kippenbouillon
250 ml slagroom
8 plakjes ontbijtspek

Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de knolselderij met de ui, knoflook en tijm in een ovenschaal.
Besprenkel met de tijm en olijfolie.
Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Voeg na 20 minuten de room en bouillon toe.
Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 12 tot 15 minuten boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender of met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met plakjes spek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten