In deze tijd komen alle kerstfolders en -magazines uit. Heerlijk om door te bladeren en er zo af en toe iets uit te maken. Zoals deze varkenshaas uit het C1000 Magazine.
1 varkenshaas
1 el olijfolie
1 geroosterde paprika (pot), fijngehakt
3 plakjes katenspek, fijngesneden
1 tl pesto
100 ml kookroom
Snij het varkenshaasje aan de bovenkant over de hele lengte in tot 1 cm van de onderkant.
Bestijk het vlees met olie en strooi er peper en zout over en leg het in een braadslede.
Meng de paprika met het spek en de pesto en stop de vulling in de opening van het vlees.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Neem het vlees 1 uur voor serveren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet de schaal met het varkenshaasje 5 minuten in de oven.
Verlaag de temperatuur naar 125C. en laat het vlees in 25 minuten gaar worden.
Schenk het braadvocht in een pannetje.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en laat het vlees zo 5 tot 10 minuten rusten.
Schenk de kookroom bij het braadvocht en breng de saus aan de kook.
Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra pesto.
Snijd het vlees in plakken en lepel de saus erover.
Lekker met brocolli en tagliatelle of bijvoorbeeld geroosterde aardperen.
Snij daarvoor de aardperen in plakken en schep met 3 tenen knoflook en flinke wat olijfolie om in een ovenvaste schaal.
Zet de schaal 30 minuten in een oven van 200C. en rooster de aardperen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
1 varkenshaas
1 el olijfolie
1 geroosterde paprika (pot), fijngehakt
3 plakjes katenspek, fijngesneden
1 tl pesto
100 ml kookroom
Snij het varkenshaasje aan de bovenkant over de hele lengte in tot 1 cm van de onderkant.
Bestijk het vlees met olie en strooi er peper en zout over en leg het in een braadslede.
Meng de paprika met het spek en de pesto en stop de vulling in de opening van het vlees.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Neem het vlees 1 uur voor serveren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet de schaal met het varkenshaasje 5 minuten in de oven.
Verlaag de temperatuur naar 125C. en laat het vlees in 25 minuten gaar worden.
Schenk het braadvocht in een pannetje.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en laat het vlees zo 5 tot 10 minuten rusten.
Schenk de kookroom bij het braadvocht en breng de saus aan de kook.
Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra pesto.
Snijd het vlees in plakken en lepel de saus erover.
Lekker met brocolli en tagliatelle of bijvoorbeeld geroosterde aardperen.
Snij daarvoor de aardperen in plakken en schep met 3 tenen knoflook en flinke wat olijfolie om in een ovenvaste schaal.
Zet de schaal 30 minuten in een oven van 200C. en rooster de aardperen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Reacties
Een reactie posten