Een makkelijk recept: wat kant-en-klare dingen door elkaar scheppen en de vriezer doet verder het werk! Je zou natuurlijk de meringues, vla en chocoladesaus zelf kunnen maken, maar dit is net zo makkelijk.....
4 grote meringues
1 el suiker
75 ml vanillevla
2 el chocoladesaus uit een flesje
125 gr mascarpone
beetje cacoapoeder
springvorm van 15 cm of andere kleine vorm
Klop in een kom de mascarpone, suiker en vanillevla tot een dikke romige crème.
Lepel de chocoladesaus erop en schep heel kort alles om, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
Verkruimel de 2 meringues en leg de kruimels op de bodem van de vorm.
Schep de mascarponemengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Verkruimel de rest van de meringues grof en verdeel dat over de mascarpone.
Dek de vorm af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Zeef vlak voor serveren een beetje cacao over het dessert.
4 grote meringues
1 el suiker
75 ml vanillevla
2 el chocoladesaus uit een flesje
125 gr mascarpone
beetje cacoapoeder
springvorm van 15 cm of andere kleine vorm
Klop in een kom de mascarpone, suiker en vanillevla tot een dikke romige crème.
Lepel de chocoladesaus erop en schep heel kort alles om, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
Verkruimel de 2 meringues en leg de kruimels op de bodem van de vorm.
Schep de mascarponemengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Verkruimel de rest van de meringues grof en verdeel dat over de mascarpone.
Dek de vorm af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Zeef vlak voor serveren een beetje cacao over het dessert.
Reacties
Een reactie posten