Afgelopen vrijdag vierde manlief zijn verjaardag en dat was voor mij een mooi excuus om weer eens wat taarten te bakken. Het werden drie verschillende taarten, waaronder deze Rocky Road uit Rudolph's Bakery van 24Kitchen. De andere twee taarten volgen binnenkort.
Bodem
250 gr digestivekoekjes
80 gr ongezouten pinda's
80 gr ongezouten cashewnoten
150 gr zachte boter
Vulling
210 gr pure chocolade, grof gehakt
200 ml slagroom
2 eidooiers
Garnering
100 gr marshmallows
50 gr geroosterde amandelen met vlies
50 gr pure chocolade
Bodem:
Hak de koekjes met de pinda's en cashewnoten in een keukenmachine fijn.
Meng de zachte boter erdoor.
Vet een bakvorm goed in met boter.
Verdeel de kruimels over de bodem en langs de rand en druk ze goed aan.
Zet de bodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
Vulling:
Doe 2/3 van de grof gehakte chocolade in een kom.
Breng de slagroom aan de kook en klop de eidooiers los.
Giet een scheutje hete room op de eidooiers en klop goed door.
Neem de pan van het vuur en giet de eidooiers bij de rest van de slagroom en roer goed door.
Giet de crème op de chocolade en roer net zo lang tot de chocolade is gesmolten.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Knip de marshmallows doormidden en verdeel ze met de amandelen en de overgebleven grofgehakte chocolade over de vulling.
Smelt de laatste 50 gr chocolade au-bain-marie en laat de chocolade van een lepel over de taart lopen zodat je lijntjes krijgt.
Laat de taart verder opstijven in de koelkast.
Als het niet lukt om de vorm te verwijderen, hou hem dan even boven een gasvlam om iets te verwarmen. De rand laat dan makkelijker los!
Bodem
250 gr digestivekoekjes
80 gr ongezouten pinda's
80 gr ongezouten cashewnoten
150 gr zachte boter
Vulling
210 gr pure chocolade, grof gehakt
200 ml slagroom
2 eidooiers
Garnering
100 gr marshmallows
50 gr geroosterde amandelen met vlies
50 gr pure chocolade
Bodem:
Hak de koekjes met de pinda's en cashewnoten in een keukenmachine fijn.
Meng de zachte boter erdoor.
Vet een bakvorm goed in met boter.
Verdeel de kruimels over de bodem en langs de rand en druk ze goed aan.
Zet de bodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
Vulling:
Doe 2/3 van de grof gehakte chocolade in een kom.
Breng de slagroom aan de kook en klop de eidooiers los.
Giet een scheutje hete room op de eidooiers en klop goed door.
Neem de pan van het vuur en giet de eidooiers bij de rest van de slagroom en roer goed door.
Giet de crème op de chocolade en roer net zo lang tot de chocolade is gesmolten.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Knip de marshmallows doormidden en verdeel ze met de amandelen en de overgebleven grofgehakte chocolade over de vulling.
Smelt de laatste 50 gr chocolade au-bain-marie en laat de chocolade van een lepel over de taart lopen zodat je lijntjes krijgt.
Laat de taart verder opstijven in de koelkast.
Als het niet lukt om de vorm te verwijderen, hou hem dan even boven een gasvlam om iets te verwarmen. De rand laat dan makkelijker los!
Reacties
Een reactie posten