Doorgaan naar hoofdcontent

Rocky Roadtaart

Afgelopen vrijdag vierde manlief zijn verjaardag en dat was voor mij een mooi excuus om weer eens wat taarten te bakken. Het werden drie verschillende taarten, waaronder deze Rocky Road uit Rudolph's Bakery van 24Kitchen. De andere twee taarten volgen binnenkort.

Bodem
250 gr digestivekoekjes
80 gr ongezouten pinda's
80 gr ongezouten cashewnoten
150 gr zachte boter

Vulling
210 gr pure chocolade, grof gehakt
200 ml slagroom
2 eidooiers

Garnering
100 gr marshmallows
50 gr geroosterde amandelen met vlies
50 gr pure chocolade

Bodem:
Hak de koekjes met de pinda's en cashewnoten in een keukenmachine fijn.
Meng de zachte boter erdoor.
Vet een bakvorm goed in met boter.
Verdeel de kruimels over de bodem en langs de rand en druk ze goed aan.
Zet de bodem in de koelkast tot de vulling klaar is.

Vulling:
Doe 2/3 van de grof gehakte chocolade in een kom.
Breng de slagroom aan de kook en klop de eidooiers los.
Giet een scheutje hete room op de eidooiers en klop goed door.
Neem de pan van het vuur en giet de eidooiers bij de rest van de slagroom en roer goed door.
Giet de crème op de chocolade en roer net zo lang tot de chocolade is gesmolten.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Knip de marshmallows doormidden en verdeel ze met de amandelen en de overgebleven grofgehakte chocolade over de vulling.
Smelt de laatste 50 gr chocolade au-bain-marie en laat de chocolade van een lepel over de taart lopen zodat je lijntjes krijgt.
Laat de taart verder opstijven in de koelkast.

Als het niet lukt om de vorm te verwijderen, hou hem dan even boven een gasvlam om iets te verwarmen. De rand laat dan makkelijker los!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...