Doorgaan naar hoofdcontent

Rocky Roadtaart

Afgelopen vrijdag vierde manlief zijn verjaardag en dat was voor mij een mooi excuus om weer eens wat taarten te bakken. Het werden drie verschillende taarten, waaronder deze Rocky Road uit Rudolph's Bakery van 24Kitchen. De andere twee taarten volgen binnenkort.

Bodem
250 gr digestivekoekjes
80 gr ongezouten pinda's
80 gr ongezouten cashewnoten
150 gr zachte boter

Vulling
210 gr pure chocolade, grof gehakt
200 ml slagroom
2 eidooiers

Garnering
100 gr marshmallows
50 gr geroosterde amandelen met vlies
50 gr pure chocolade

Bodem:
Hak de koekjes met de pinda's en cashewnoten in een keukenmachine fijn.
Meng de zachte boter erdoor.
Vet een bakvorm goed in met boter.
Verdeel de kruimels over de bodem en langs de rand en druk ze goed aan.
Zet de bodem in de koelkast tot de vulling klaar is.

Vulling:
Doe 2/3 van de grof gehakte chocolade in een kom.
Breng de slagroom aan de kook en klop de eidooiers los.
Giet een scheutje hete room op de eidooiers en klop goed door.
Neem de pan van het vuur en giet de eidooiers bij de rest van de slagroom en roer goed door.
Giet de crème op de chocolade en roer net zo lang tot de chocolade is gesmolten.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Knip de marshmallows doormidden en verdeel ze met de amandelen en de overgebleven grofgehakte chocolade over de vulling.
Smelt de laatste 50 gr chocolade au-bain-marie en laat de chocolade van een lepel over de taart lopen zodat je lijntjes krijgt.
Laat de taart verder opstijven in de koelkast.

Als het niet lukt om de vorm te verwijderen, hou hem dan even boven een gasvlam om iets te verwarmen. De rand laat dan makkelijker los!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de