woensdag 19 februari 2014

Luchtig mascarponegebak

En de laatste verjaardagstaart werd dit luchtige mascarponegebak van Antonio Carluccio. De beschrijving in de Allerhande komt niet helemaal overeen met de bijbehorende video die op de Allerhandewebsite staat, maar met onderstaande werd het in ieder geval erg lekker.

Cake
250 gr zachte boter
250 gr fijne kristalsuiker
4 grote eieren
1 tl vanille-extract
225 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr maizena
1 tl bakpoeder

Vulling
300 gr mascarpone
50 gr fijne kristalsuiker
enkele druppels vanille-extract
4 el abrikozen of frambozenjam (of wat je lekker vindt)
poedersuiker

Verhit de oven voor op 180C.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet hem dun in met boter.
Klop met een garde de boter en suiker licht en luchtig.
Roer één voor één de eieren erdoor en de vanille.
Zeef het bakmeel met de maizena en bakpoeder boven het beslag en spatel alles met een garde luchtig door elkaar.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 20 - 25 minuten gaar: hij moet terugveren als op de bovenkant wordt gedrukt. (Bij mij was dat pas na 35 minuten)
Stort het gebak op een taartrooster en snij de taart horizontaal doormidden.
Klop de mascarpone met de suiker en het vanille-extract luchtig met een garde.
Smeer de jam over de taartbodem en verdeel de mascarpone erover heen.
Leg de bovenlaag erop en bestrooi met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten