Doorgaan naar hoofdcontent

Pukka gele curry

Als ik een recept op drie verschillende plekken tegenkom, dan moet ik het natuurlijk wel maken. Het recept van Jamie Oliver vond ik de Delicious, de Jamie en op het blog van Simone's Kitchen. Simone heeft net als ik het recept iets aangepast door kippendijfilet te gebruiken in plaats van drumsticks.

1 ui, grof gesneden
1 gele paprika, grof gesneden
2 tenen knoflook, gepeld
1 cm gember, geschild en in stukjes
1 rode peper, in stukken
7 gr verse koriander, blaadjes en steeltjes apart
1 tl honing
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
half kippenbouillonblokje, verkruimeld
ca. 4 ons kippendijen
olijfolie
blik à 425 ml kikkererwten
1 tl tomatenpuree
2 kopjes rijst
magere yoghurt

Doe de helft van de ui en de helft van de paprika met de knoflook, gember, rode peper, koriandersteeltjes, honing, specerijen en het bouillonblokje in een keukenmachine en hak tot een fijne pasta.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit olie in een braadpan en bak de kip in 10 minuten rondom goudbruin.
Neem de kip uit de pan.
Bak de rest van de ui en paprika een paar minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de pasta toe en laat 5 minuten op zacht vuur bakken.
Schenk er 250 ml kokend water bij.
Voeg de kikkererwten en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe de kip erbij en laat met deksel op de pan 30 minuten zacht pruttelen.
Draai daarna het vuur iets hoger en laat de saus zonder deksel in 15 minuten iets inkoken.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst en de curry over 2 borden en schep een klein beetje yoghurt over de curry.
Garneer met de korianderblaadjes.
Lekker met een glas gemberbier!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de