Als ik een recept op drie verschillende plekken tegenkom, dan moet ik het natuurlijk wel maken. Het recept van Jamie Oliver vond ik de Delicious, de Jamie en op het blog van Simone's Kitchen. Simone heeft net als ik het recept iets aangepast door kippendijfilet te gebruiken in plaats van drumsticks.
1 ui, grof gesneden
1 gele paprika, grof gesneden
2 tenen knoflook, gepeld
1 cm gember, geschild en in stukjes
1 rode peper, in stukken
7 gr verse koriander, blaadjes en steeltjes apart
1 tl honing
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
half kippenbouillonblokje, verkruimeld
ca. 4 ons kippendijen
olijfolie
blik à 425 ml kikkererwten
1 tl tomatenpuree
2 kopjes rijst
magere yoghurt
Doe de helft van de ui en de helft van de paprika met de knoflook, gember, rode peper, koriandersteeltjes, honing, specerijen en het bouillonblokje in een keukenmachine en hak tot een fijne pasta.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit olie in een braadpan en bak de kip in 10 minuten rondom goudbruin.
Neem de kip uit de pan.
Bak de rest van de ui en paprika een paar minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de pasta toe en laat 5 minuten op zacht vuur bakken.
Schenk er 250 ml kokend water bij.
Voeg de kikkererwten en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe de kip erbij en laat met deksel op de pan 30 minuten zacht pruttelen.
Draai daarna het vuur iets hoger en laat de saus zonder deksel in 15 minuten iets inkoken.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst en de curry over 2 borden en schep een klein beetje yoghurt over de curry.
Garneer met de korianderblaadjes.
Lekker met een glas gemberbier!
1 ui, grof gesneden
1 gele paprika, grof gesneden
2 tenen knoflook, gepeld
1 cm gember, geschild en in stukjes
1 rode peper, in stukken
7 gr verse koriander, blaadjes en steeltjes apart
1 tl honing
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
half kippenbouillonblokje, verkruimeld
ca. 4 ons kippendijen
olijfolie
blik à 425 ml kikkererwten
1 tl tomatenpuree
2 kopjes rijst
magere yoghurt
Doe de helft van de ui en de helft van de paprika met de knoflook, gember, rode peper, koriandersteeltjes, honing, specerijen en het bouillonblokje in een keukenmachine en hak tot een fijne pasta.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit olie in een braadpan en bak de kip in 10 minuten rondom goudbruin.
Neem de kip uit de pan.
Bak de rest van de ui en paprika een paar minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de pasta toe en laat 5 minuten op zacht vuur bakken.
Schenk er 250 ml kokend water bij.
Voeg de kikkererwten en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe de kip erbij en laat met deksel op de pan 30 minuten zacht pruttelen.
Draai daarna het vuur iets hoger en laat de saus zonder deksel in 15 minuten iets inkoken.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst en de curry over 2 borden en schep een klein beetje yoghurt over de curry.
Garneer met de korianderblaadjes.
Lekker met een glas gemberbier!
Reacties
Een reactie posten