donderdag 6 februari 2014

Gepeperde biefstuk met groenten uit de wok

In de winter schaatsen we op donderdagavond op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Het liefst eten we dus iets wat snel klaar te maken is en niet al te zwaar valt. Deze gewokte biefstuk met groenten uit de Delicious past precies in dat plaatje.


2,5 el droge sherry
1 el sojasaus
2 tl honing
3 - 4 el wokolie
2 biefstukjes, in reepjes
1 rode ui, in dunne partjes
2 tenen knoflook, geperst
1 tl versgemalen zwarte peper
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 klein stronkje broccoli, in roosjes
1 rode paprika, in reepjes
4 el basilicumblaadjes
handje ongezouten cashewnoten

Roer de sherry, sojasaus en honing door elkaar.
Verhit 2 el wokolie in een grote wok.
Roerbak de biefstukreepjes 1 à 2 minuten en neem ze uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak de ui 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de knoflook en peper toe en roerbak een halve minuut.
Voeg de bleekselderij, broccoli, paprika en 2-3 el water toe.
Roerbak de groenten 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Voeg het soja-sherrymengsel toe.
Voeg de biefstuk en de cashewnoten toe en bak 2 minuten.
Schep de basilicum erdoor.
Serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten