donderdag 13 februari 2014

Salade met paddenstoelen en geroosterde pompoen

Voor mijn verjaardag kreeg ik Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Een kookboek met groenten in de hoofdrol. En daar staan erg lekkere dingen in, zoals deze salade die we als voorgerecht aten bij de kip in zoutkorst. Als je de blauwe kaas te scherp vindt, neem dan bijvoorbeeld geschaafde Parmezaanse kaas.

1 kleine flespompoen (ca. 1 kg)
12 salieblaadjes
4 teentje knoflook in dikke plakjes
100 ml olijfolie + 4 el
flinke klont boter
250 gr champignons, in dikke plakken
rucola
150 gr verkruimelde blauwe kaas, bijvoorbeeld Blue d'Auvergne
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 el balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 190C.
Schil en halveer de pompoen en verwijder de zaden.
Snijd de pompoen in stukken van 2 à 3 cm.
Doe de pompoen met de salie, knoflook, veel zout en peper en 100 ml olie in een braadslee.
Rooster de pompoen in 40 minuten gaar in de oven.
Verhit 1 el olie en een klont boter in een koekenpan en bak de champignons met zout en peper in 5 minuten beetgaar.
Roer voor de dressing 3 el olie en de balsamicoazijn goed door elkaar.
Doe de nog warme (maar niet hete) pompoen in een schaal en hussel door met de champignons, rucola,kaas en de dressing.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten