Doorgaan naar hoofdcontent

Cannelloni met gehakt en paddenstoelen

Er lag nog een aantal cadeaubonnen in een lade en die heb ik eindelijk besteed aan deze luxe: een elektrische pastamachine! Ik had er één waar je de pasta gewoon met de hand doorheen draait, maar dat moesten we altijd met z'n tweeën doen; één hield de pastamachine tegen en de ander draaide. Het keukenblad steekt namelijk nergens over, zodat de machine niet vastgezet kon worden. Dit is een uitkomst: stekker erin, knopje omzetten en draaien maar!


Pasta
200 gr harde bloem
2 eieren
(of kant-en-klare cannellonibuisjes)

Vulling
2 el olijfolie
1 grote ui,fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
400 gr half-om-half gehakt
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde salie
1 tl gedroogde tijm
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 tl tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml crème fraîche
1 blik tomaatblokjes à 400 gr
60 gr geraspte Parmezaanse kaas

Begin met het maken van de pasta: kneed daarvoor de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven 180C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 à 4 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuutje mee.
Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, de champignons en de kruiden toe en bak 8 minuten.
Voeg de tomatenpuree en wijn toe en laat 5 minuten koken tot de wijn verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
Doe het gehaktmengsel in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 à 3 keer.
Voeg 2 el crème fraîche toe en pureer tot een dikke pasta.
Draai met de pastamachine dunne lappen deeg en leg deze op een werkblad.
Spuit met een spuitzak een rolletje vulling, snijd het deeg zover af dat je het deeg om de vulling heen kunt draaien.
Ga zo verder tot de vulling en het deeg op is.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verhit de tomatenblokjes met de rest van de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de cannelloni.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Garneer met wat peterselie of basilicum.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.