Er lag nog een aantal cadeaubonnen in een lade en die heb ik eindelijk besteed aan deze luxe: een elektrische pastamachine! Ik had er één waar je de pasta gewoon met de hand doorheen draait, maar dat moesten we altijd met z'n tweeën doen; één hield de pastamachine tegen en de ander draaide. Het keukenblad steekt namelijk nergens over, zodat de machine niet vastgezet kon worden. Dit is een uitkomst: stekker erin, knopje omzetten en draaien maar!
Pasta
200 gr harde bloem
2 eieren
(of kant-en-klare cannellonibuisjes)
Vulling
2 el olijfolie
1 grote ui,fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
400 gr half-om-half gehakt
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde salie
1 tl gedroogde tijm
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 tl tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml crème fraîche
1 blik tomaatblokjes à 400 gr
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
Begin met het maken van de pasta: kneed daarvoor de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven 180C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 à 4 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuutje mee.
Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, de champignons en de kruiden toe en bak 8 minuten.
Voeg de tomatenpuree en wijn toe en laat 5 minuten koken tot de wijn verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
Doe het gehaktmengsel in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 à 3 keer.
Voeg 2 el crème fraîche toe en pureer tot een dikke pasta.
Draai met de pastamachine dunne lappen deeg en leg deze op een werkblad.
Spuit met een spuitzak een rolletje vulling, snijd het deeg zover af dat je het deeg om de vulling heen kunt draaien.
Ga zo verder tot de vulling en het deeg op is.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verhit de tomatenblokjes met de rest van de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de cannelloni.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Garneer met wat peterselie of basilicum.
Pasta
200 gr harde bloem
2 eieren
(of kant-en-klare cannellonibuisjes)
Vulling
2 el olijfolie
1 grote ui,fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
400 gr half-om-half gehakt
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde salie
1 tl gedroogde tijm
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 tl tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml crème fraîche
1 blik tomaatblokjes à 400 gr
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
Begin met het maken van de pasta: kneed daarvoor de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven 180C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 à 4 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuutje mee.
Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, de champignons en de kruiden toe en bak 8 minuten.
Voeg de tomatenpuree en wijn toe en laat 5 minuten koken tot de wijn verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
Doe het gehaktmengsel in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 à 3 keer.
Voeg 2 el crème fraîche toe en pureer tot een dikke pasta.
Draai met de pastamachine dunne lappen deeg en leg deze op een werkblad.
Spuit met een spuitzak een rolletje vulling, snijd het deeg zover af dat je het deeg om de vulling heen kunt draaien.
Ga zo verder tot de vulling en het deeg op is.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verhit de tomatenblokjes met de rest van de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de cannelloni.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Garneer met wat peterselie of basilicum.
Reacties
Een reactie posten