Doorgaan naar hoofdcontent

Cannelloni met gehakt en paddenstoelen

Er lag nog een aantal cadeaubonnen in een lade en die heb ik eindelijk besteed aan deze luxe: een elektrische pastamachine! Ik had er één waar je de pasta gewoon met de hand doorheen draait, maar dat moesten we altijd met z'n tweeën doen; één hield de pastamachine tegen en de ander draaide. Het keukenblad steekt namelijk nergens over, zodat de machine niet vastgezet kon worden. Dit is een uitkomst: stekker erin, knopje omzetten en draaien maar!


Pasta
200 gr harde bloem
2 eieren
(of kant-en-klare cannellonibuisjes)

Vulling
2 el olijfolie
1 grote ui,fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
400 gr half-om-half gehakt
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde salie
1 tl gedroogde tijm
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 tl tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml crème fraîche
1 blik tomaatblokjes à 400 gr
60 gr geraspte Parmezaanse kaas

Begin met het maken van de pasta: kneed daarvoor de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven 180C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 à 4 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuutje mee.
Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, de champignons en de kruiden toe en bak 8 minuten.
Voeg de tomatenpuree en wijn toe en laat 5 minuten koken tot de wijn verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
Doe het gehaktmengsel in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 à 3 keer.
Voeg 2 el crème fraîche toe en pureer tot een dikke pasta.
Draai met de pastamachine dunne lappen deeg en leg deze op een werkblad.
Spuit met een spuitzak een rolletje vulling, snijd het deeg zover af dat je het deeg om de vulling heen kunt draaien.
Ga zo verder tot de vulling en het deeg op is.
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verhit de tomatenblokjes met de rest van de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de cannelloni.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de cannelloni 30 minuten in de oven.
Garneer met wat peterselie of basilicum.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...