Het ziet er op het eerste oog misschien niet zo uit, maar dit is weer een ontzettend lekker stoofpotje. Ik heb het de avond ervoor al klaargemaakt, zodat de smaken goed in elkaar konden trekken en ik de volgende dag alleen nog maar de mosterd en zure room hoefde toe te voegen. Net als de aardappelkoekjes, die alleen nog even gebakken moesten worden.
500 gr runderlappen, in smalle reepjes
1 tl paprikapoeder
2 uien, in halve ringen
1 tl tomatenpuree
1 el bloem
500 ml runderbouillon of -fond
50 ml wodka of witte wijn
450 gr vastkokende aardappelen
2 el bieslook, gehakt
250 gr kastanjechampignons, in vieren
100 ml zure room
1 el mosterd
olijfolie
Bestrooi de vleesreepjes met de paprikapoeder, peper en zout.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om bruin.
Schep het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los.
Fruit de uiringen ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een paar minuten.
Giet de bouillon en wodka erbij en laat op hoge stand even koken.
Zet het vuur laag en voeg het vlees weer toe.
Laat het vlees met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur stoven.
Kook intussen de aardappels in de schil in 20 minuten gaar.
Laat een beetje afkoelen, pel de aardappels en rasp ze grof.
Breng op smaak met peper, zout en de bieslook.
Kneed er met vochtige handen koekjes van.
Leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de champignons op hoog vuur bruin.
Voeg ze toe aan het vlees.
Roer de zure room en mosterd erdoor en stoof nog 30 minuten op laag vuur, zonder deksel op de pan.
Bak ondertussen de aardappelkoekjes in wat olijfolie om en om goudbruin.
Serveer ze bij het vlees.
500 gr runderlappen, in smalle reepjes
1 tl paprikapoeder
2 uien, in halve ringen
1 tl tomatenpuree
1 el bloem
500 ml runderbouillon of -fond
50 ml wodka of witte wijn
450 gr vastkokende aardappelen
2 el bieslook, gehakt
250 gr kastanjechampignons, in vieren
100 ml zure room
1 el mosterd
olijfolie
Bestrooi de vleesreepjes met de paprikapoeder, peper en zout.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om bruin.
Schep het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los.
Fruit de uiringen ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een paar minuten.
Giet de bouillon en wodka erbij en laat op hoge stand even koken.
Zet het vuur laag en voeg het vlees weer toe.
Laat het vlees met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur stoven.
Kook intussen de aardappels in de schil in 20 minuten gaar.
Laat een beetje afkoelen, pel de aardappels en rasp ze grof.
Breng op smaak met peper, zout en de bieslook.
Kneed er met vochtige handen koekjes van.
Leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de champignons op hoog vuur bruin.
Voeg ze toe aan het vlees.
Roer de zure room en mosterd erdoor en stoof nog 30 minuten op laag vuur, zonder deksel op de pan.
Bak ondertussen de aardappelkoekjes in wat olijfolie om en om goudbruin.
Serveer ze bij het vlees.
Reacties
Een reactie posten