Deze taart maakte ik voor het eerst toen we even zonder oven zaten. Aan een kookplaatje en een koelkast heb je namelijk al genoeg om deze overheerlijke romige taart te maken. Als het er de tijd voor is, zou ik zeer zeker verse frambozen gebruiken, maar voor de rest van het jaar kan fruit uit de diepvries ook heel goed.
12 digestivekoekjes
100 gr gesmolten boter
200 ml crème fraîche
250 ml slagroom
180 gr witte chocolade
200 gr frambozen (vers of ontdooid uit de diepvriezer)
cacao
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes heel fijn met een keukenmachine of deegroller.
Roer de gesmolten boter goed door de koekkruimels.
Doe de kruimels in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel de bodem goed aan.
Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de crème fraîche met 100 ml slagroom in een pannetje.
Breek de chocolade in een kom en schenk er het warme roommengsel over.
Laat het geheel een minuut staan.
Roer dan goed door tot alle chocolade gesmolten is.
Dek de kom af met huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
Zet de kom 2 - 3 uur in de koelkast.
Plet de frambozen voorzichtig een klein beetje met een vork en leg ze in een enkele laag op de bodem van de taartvorm.
Klop de rest van de slagroom lobbig -dus niet helemaal stijf- en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel.
Verspreid het chocolade-roommengsel over de frambozen en laat nog minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestrooi de taart voor serveren met cacaopoeder.
12 digestivekoekjes
100 gr gesmolten boter
200 ml crème fraîche
250 ml slagroom
180 gr witte chocolade
200 gr frambozen (vers of ontdooid uit de diepvriezer)
cacao
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes heel fijn met een keukenmachine of deegroller.
Roer de gesmolten boter goed door de koekkruimels.
Doe de kruimels in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel de bodem goed aan.
Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de crème fraîche met 100 ml slagroom in een pannetje.
Breek de chocolade in een kom en schenk er het warme roommengsel over.
Laat het geheel een minuut staan.
Roer dan goed door tot alle chocolade gesmolten is.
Dek de kom af met huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
Zet de kom 2 - 3 uur in de koelkast.
Plet de frambozen voorzichtig een klein beetje met een vork en leg ze in een enkele laag op de bodem van de taartvorm.
Klop de rest van de slagroom lobbig -dus niet helemaal stijf- en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel.
Verspreid het chocolade-roommengsel over de frambozen en laat nog minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestrooi de taart voor serveren met cacaopoeder.
Reacties
Een reactie posten