Mmmmm, een heerlijk warm winters toetje! Uit de Allerhande van november.
50 gr bloem
25 gr boter
40 gr suiker
1 grote appel
1 tl kaneel
40 gr hazelnoten
poedersuiker
vanilleroomijs
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de bloem, boter en 25 gr suiker en kneed met je vingertoppen tot je een korrelig deeg hebt.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met het deeg.
Vet een klein ovenschaaltje in.
Schil en snij de appel boven het schaaltje in stukken en meng de rest van de suiker en de kaneel erdoor.
Verdeel het deeg over de appelstukjes.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een bol ijs.
50 gr bloem
25 gr boter
40 gr suiker
1 grote appel
1 tl kaneel
40 gr hazelnoten
poedersuiker
vanilleroomijs
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de bloem, boter en 25 gr suiker en kneed met je vingertoppen tot je een korrelig deeg hebt.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met het deeg.
Vet een klein ovenschaaltje in.
Schil en snij de appel boven het schaaltje in stukken en meng de rest van de suiker en de kaneel erdoor.
Verdeel het deeg over de appelstukjes.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een bol ijs.
Reacties
Een reactie posten