Vlees laat zich niet zo makkelijk fotograferen, maar geloof mij: het was echt heel lekker. Een rollade is al gauw te groot voor 2 personen, dus we hebben de helft meteen opgegeten en de andere helft de volgende dag in dikke plakken op brood. Mmmmmm.
1 varkensrollade (ca. 900 gr)
2 el grove mosterd
8 plakken bacon
3 el arachideolie
2 rode uien, in parten
150 ml port
500 ml runderbouillon van tablet
1 flinke winterwortel, geschild en in plakken
1 flinke prei, in stukken van 6 cm
4 middelgrote aardappels in grove stukken
Verwarm de oven voor op 170C.
Dep het vlees droog en smeer het in met de mosterd.
Beleg de rollade met de plakken bacon en zet die vast met keukentouw of prikkers.
Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en braadslede en bak de rollade op hoge stand aan.
Voeg de uien toe en bak deze even mee.
Blus af met de port en giet de bouillon erbij.
Zet de pan of braadslede een half uur in de oven.
Voeg de prei, wortel en aardappel toe en zet het nog eens 45 minuten in de oven.
Schep de groenten halverwege nog een keertje om.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de bacon en haal het netje van de rollade.
Snij de rollade in plakken en serveer met de bacon en de groenten.
1 varkensrollade (ca. 900 gr)
2 el grove mosterd
8 plakken bacon
3 el arachideolie
2 rode uien, in parten
150 ml port
500 ml runderbouillon van tablet
1 flinke winterwortel, geschild en in plakken
1 flinke prei, in stukken van 6 cm
4 middelgrote aardappels in grove stukken
Verwarm de oven voor op 170C.
Dep het vlees droog en smeer het in met de mosterd.
Beleg de rollade met de plakken bacon en zet die vast met keukentouw of prikkers.
Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en braadslede en bak de rollade op hoge stand aan.
Voeg de uien toe en bak deze even mee.
Blus af met de port en giet de bouillon erbij.
Zet de pan of braadslede een half uur in de oven.
Voeg de prei, wortel en aardappel toe en zet het nog eens 45 minuten in de oven.
Schep de groenten halverwege nog een keertje om.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de bacon en haal het netje van de rollade.
Snij de rollade in plakken en serveer met de bacon en de groenten.
Reacties
Een reactie posten