Soufflés zijn lekker en leuk om te maken, je moet ze alleen altijd direct serveren anders storten ze in. Een tijdje geleden zag ik op tv een manier om ze toch van te voren te maken. Door er wat slagroom overheen te schenken, kun je ze weer oppiepen.
In de Delicious van november wordt ditzelfde principe toegepast. Meteen maar uitproberen en zo hadden we op een doordeweekse dag een feestelijk voorgerecht!
Voor 5 stuks:
25 gr boter
35 gr bloem
250 ml melk
nootmuskaat
2 eieren, gesplitst en 1 eiwit extra
150 gr spinazie
60 gr zachte geitenkaas
20 gr Parmezaanse kaas
60 ml slagroom
20 gr geroosterde walnoten
slablaadjes
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet 5 kleine vormpjes of vuurvaste theekopjes in met wat boter.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over zodat de blaadjes slinken.
Laat iets afkoelen, knijp de spinazie goed uit en hak de blaadjes grof.
Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
Blijf 1 minuut roeren.
Roer de melk, nootmuskaat, zout en peper erdoor.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat 2 minuten koken tot de saus dik en glad is.
Voeg de eidooiers één voor één toe en roer steeds goed.
Roer de spinazie, de geitenkaas en de helft van de Parmezaanse kaas door de saus.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snuf zout tot zachte pieken.
Spatel eenderde van het eiwitschuim door de saus.
Spatel dan de rest erdoor tot alles vermengd is.
Verdeel het soufflémengsel over de vormpjes, maak de randen schoon en zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet kokend water in de schaal tot halverwege de wand van de vormpjes.
Bak ze 15 - 20 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Neem ze uit de ovenschaal, laat de soufflés afkoelen en stort ze op een ongevette bakplaat.
Bewaar koud tot gebruik.
Verwarm de oven voor serveren op 180C.
Schenk de room over de soufflés en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas.
Bak ze 10 - 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de soufflés met de walnoten en slablaadjes.
In de Delicious van november wordt ditzelfde principe toegepast. Meteen maar uitproberen en zo hadden we op een doordeweekse dag een feestelijk voorgerecht!
Voor 5 stuks:
25 gr boter
35 gr bloem
250 ml melk
nootmuskaat
2 eieren, gesplitst en 1 eiwit extra
150 gr spinazie
60 gr zachte geitenkaas
20 gr Parmezaanse kaas
60 ml slagroom
20 gr geroosterde walnoten
slablaadjes
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet 5 kleine vormpjes of vuurvaste theekopjes in met wat boter.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over zodat de blaadjes slinken.
Laat iets afkoelen, knijp de spinazie goed uit en hak de blaadjes grof.
Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
Blijf 1 minuut roeren.
Roer de melk, nootmuskaat, zout en peper erdoor.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat 2 minuten koken tot de saus dik en glad is.
Voeg de eidooiers één voor één toe en roer steeds goed.
Roer de spinazie, de geitenkaas en de helft van de Parmezaanse kaas door de saus.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snuf zout tot zachte pieken.
Spatel eenderde van het eiwitschuim door de saus.
Spatel dan de rest erdoor tot alles vermengd is.
Verdeel het soufflémengsel over de vormpjes, maak de randen schoon en zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet kokend water in de schaal tot halverwege de wand van de vormpjes.
Bak ze 15 - 20 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Neem ze uit de ovenschaal, laat de soufflés afkoelen en stort ze op een ongevette bakplaat.
Bewaar koud tot gebruik.
Verwarm de oven voor serveren op 180C.
Schenk de room over de soufflés en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas.
Bak ze 10 - 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de soufflés met de walnoten en slablaadjes.
Reacties
Een reactie posten