Het novembernummer van Delicious staat weer boordevol lekkere gerechten. Deze uienstamp is er één van.
100 gr boter
4 rode uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rundersaucijsjes
900 gr kruimige aardappelen
naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngesneden
3 el olijfolie
3 tl mierikswortel (potje)
evt. melk
Verwarm de boter op middelhoog vuur tot bruisend en bak de ui en knoflook op laag vuur 30 tot 35 minuten.
Bak de saucijsjes in 1 el boter in 18 minuten gaar en bruin.
Kook de aardappelen in water met zout en de rozemarijn gaar.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de olijfolie en mierikswortel.
Meng de uien met het vet door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Als het te droog is, voeg dan een beetje warme melk toe totdat je een smeuïg geheel hebt.
Serveer met de worstjes.
100 gr boter
4 rode uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rundersaucijsjes
900 gr kruimige aardappelen
naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngesneden
3 el olijfolie
3 tl mierikswortel (potje)
evt. melk
Verwarm de boter op middelhoog vuur tot bruisend en bak de ui en knoflook op laag vuur 30 tot 35 minuten.
Bak de saucijsjes in 1 el boter in 18 minuten gaar en bruin.
Kook de aardappelen in water met zout en de rozemarijn gaar.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de olijfolie en mierikswortel.
Meng de uien met het vet door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Als het te droog is, voeg dan een beetje warme melk toe totdat je een smeuïg geheel hebt.
Serveer met de worstjes.
Reacties
Een reactie posten