Vandaag is het onze trouwdag, dus wat uitgebreider gekookt dan op een normale woensdag. We begonnen met een bietentaartje, vervolgens deze biefstuk en als toetje een overheelijke tiramisu.
1 teentje knoflook, geperst
125 ml slagroom
300 gr aardappelen, in heel dunne plakjes gesneden
200 gr winterwortel, in heel dunne plakjes gesneden
75 gr jong belegen kaas
1 sinaasappel
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
3 el olijfolie
1 zak veldsla
2 biefstukken, op kamertemperatuur
100 ml rode wijn
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de knoflook met slagroom en wat zout en peper.
Schep de aardappel- en wortelplakjes erdoor en doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
Strooi de kaas erover en schuif de schaal 40 - 50 minuten in de oven.
Schil de sinaasappel dik, snijd hem in plakken en de plakken in vieren.
Klop in een schaal de azijn, olie en mosterd tot een dressing.
Schep de veldsla en sinaasappel er luchtig door.
Verhit een klontje boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes in 4 - 6 minuten bruin.
Verpak de biefstuk losjes in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.
Roer de wijn door het achtergebleven bakvet en roer de aanbaksels los.
Kook de jus op hoog vuur in tot bij mooi gebonden is.
Leg de biefstukjes op een warme borden, schep er een beetje jus op en leg er een stuk gratin en salade naast.
Reacties
Een reactie posten