Een beetje een vol bord, maar wel heel erg lekker èn vegetarisch! Uit de Delicious van februari.
1 ui, in ringen
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl sambal oelek
1 blik tomatenpuree (140 gr)
2 - 3 el ketjap manis
1 zak jonge kapucijners (diepvries,400 gr)
4 eieren, hardgekookt
Voor erbij:
Amsterdamse uien
seroendeng
groene sla met dressing
gebakken uitjes
Bak de uiringen in een beetje olie lichtbruin en krokant.
Verhit in een steelpan een scheutje olie en bak hierin zachtjes de sjalotjes en knoflook glazig.
Voeg de sambal en de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje mee.
Voeg de ketjap en 250 ml water toe en roer tot een gladde saus.
Schep de kapucijners door de uiringen in de koekenpan en warm ze 5-6 minuten door tot ze beetgaar zijn.
Pel de eieren, leg ze in de pittige saus en verwarm ze 3 - 4 minuten zachtjes.
Doe de kapucijners in een voorverwarmde schaal.
Schep de eieren met de saus in een ruime kom.
Serveer de kapucijners en de eieren met schaaltjes zoetzuur, seroendeng en gebakken uitjes.
Geef er een salade van kropsla bij.
Reacties
Een reactie posten