Zomaar weer een vegetarisch recept. Bij het doorbladeren van de Delicious kwam ik dit frisse pastarecept tegen, dat weer uit het boek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi komt. Doordat er yoghurt in zit in plaats van room, is het wat minder zwaar. De knoflook die ik had was heel erg sterk en daarom een beetje overheersend. Desalniettemin een aanrader!
250 gr Griekse yoghurt
75 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr diepvriesdoperwten, ontdooid
250 gr schelpjespasta
30 gr pijnboompitten
1 tl chilivlokken
20 gr basilicumblad, grof gescheurd
125 gr feta, verkruimeld
Pureer de yoghurt met 3 el olijfolie, de knoflook en 50 gr doperwten en schep de saus in een grote kom.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de rest van de doperwtjes toe.
Verhit de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur.
Bak de pijnboompitten en chilivlokken 4 minuten tot de pitjes goudbruin zijn.
Giet de pasta met de doperwten af in een vergiet en schud goed zodat al het water eruit is.
Meng de pasta geleidelijk door de yoghurtsaus: als je alles tegelijk toevoegd, schift de yoghurt.
Voeg de feta, basilicum, peper en zout toe en hussel een beetje door.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de pijnboompitten met de olie erover.
Reacties
Een reactie posten