Veel hartige taarten vind ik vaak een beetje hetzelfde smaken. Deze uit de Delicious van maart echter niet, hij smaakt echt anders. Voor een vegetarische versie kun je makkelijk het gehakt weglaten, dan is hij nog steeds heel lekker! Voor 2 hongerige mensen of voor 3 à 4 mensen met een salade erbij.
250 gr rauwe bietjes, geschild en in partjes van 3 cm
75 ml olijfolie
250 gr pastinaak, geschild en in plakken
250 gr winterwortel, geschild en in plakken
200 gr koolraap, geschild en in stukjes van 3 cm
250 gr rundergehakt
0,5 el Provencaalse kruiden
0,5 el mosterd
0,5 el tomatenketchup
o,5 kippen- of groentebouillonblokje
150 gr geraspte belegen kaas
3 eieren
250 gr crème fraîche
deeg
250 gr bloem + extra voor het bestuiven
100 gr kwark
50 gr boter, in stukjes
snuf zout
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een ronde bakvorm van 24 cm in.
Zeef de bloem en kneed met de kwark, de boter en een snuf zout tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in folie en leg een uur in de koelkast.
Schep de bietenpartjes om met 25 ml olie, peper en zout.
Spreid ze uit over een bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven.
Schep de overige groenten ook om met 50 ml olie, peper en zout.
Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.
Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en bekleed de vorm ermee.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden, mosterd, tomatenketchup en het verkruimelde bouillonblokje.
Kneed goed door.
Strooi de kaas over de deegbodem en schep de geroosterde groenten in de vorm.
Meng de eieren met de crème fraîche en voeg wat peper en zout toe.
Schenk het mengsel over de groenten.
Verdeel het gehakt in stukjes en druk ze tussen de groenten op de taart.
Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.
Reacties
Een reactie posten