Doorgaan naar hoofdcontent

Hartige taart met geroosterde groenten


Veel hartige taarten vind ik vaak een beetje hetzelfde smaken. Deze uit de Delicious van maart echter niet, hij smaakt echt anders. Voor een vegetarische versie kun je makkelijk het gehakt weglaten, dan is hij nog steeds heel lekker! Voor 2 hongerige mensen of voor 3 à 4 mensen met een salade erbij.

250 gr rauwe bietjes, geschild en in partjes van 3 cm
75 ml olijfolie
250 gr pastinaak, geschild en in plakken
250 gr winterwortel, geschild en in plakken
200 gr koolraap, geschild en in stukjes van 3 cm
250 gr rundergehakt
0,5 el Provencaalse kruiden
0,5 el mosterd
0,5 el tomatenketchup
o,5 kippen- of groentebouillonblokje
150 gr geraspte belegen kaas
3 eieren
250 gr crème fraîche

deeg
250 gr bloem + extra voor het bestuiven
100 gr kwark
50 gr boter, in stukjes
snuf zout

Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een ronde bakvorm van 24 cm in.
Zeef de bloem en kneed met de kwark, de boter en een snuf zout tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in folie en leg een uur in de koelkast.
Schep de bietenpartjes om met 25 ml olie, peper en zout.
Spreid ze uit over een bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven.
Schep de overige groenten ook om met 50 ml olie, peper en zout.
Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.
Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en bekleed de vorm ermee.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden, mosterd, tomatenketchup en het verkruimelde bouillonblokje.
Kneed goed door.
Strooi de kaas over de deegbodem en schep de geroosterde groenten in de vorm.
Meng de eieren met de crème fraîche en voeg wat peper en zout toe.
Schenk het mengsel over de groenten.
Verdeel het gehakt in stukjes en druk ze tussen de groenten op de taart.
Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...