Met de voortdurende kou buiten, smaakt dit winterse gerecht heel erg goed. Het oorspronkelijke recept komt uit de Delicious van februari, maar ik heb een paar kleine wijzingen doorgevoerd.
2 varkensfiletlapjes
0,5 tl gemalen zwarte peper
0,5 tl nootmuskaat
0,5 tl koekkruiden
1 tl kerriepoeder
1 ui, fijngesneden
250 gr kastanjechampignons in plakjes
1 plak Snelle Jelle of ontbijtkoek, verkruimeld
2 el gembersiroop
250 ml bouillon of water
2 kopjes rijst
300 gr sperziebonen
Meng de kruiden en wrijf de filetlapjes in met het kruidenmengsel.
Smelt in een braadpan boter en bak het vlees rondom bruin en neem uit de pan.
Bak in het braadvet de ui en champignons 2 - 3 minuten.
Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de koek, gembersiroop en de bouillon of water toe.
Stoof het vlees op laag vuur in 12 à 15 minuten gaar.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.
Haal het vlees uit de pan en laat de saus 3 minuten inkoken.
Giet de bonen af en verdeel ze over een schaal.
Verdeel het vlees en de saus over de bonen.
Serveer met de rijst.
Reacties
Een reactie posten