zondag 3 maart 2013

Pastitio


Na 5 weken vakantie ligt er een lekker voorraadje kookbladen zoals de Allerhande en de Delicious op tafel. Ik heb ze nog niet allemaal helemaal goed doorgelezen, maar deze Griekse pastaschotel uit de Delicious van maart leek ons wel wat. Lekker met een groene salade.

1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
250 gr gehakt
1 blik tomaatblokjes
1 tl suiker
1 el fijngesneden peterselie
0,5 el oregano
0,5 tl kaneelpoeder
snufje nootmuskaat
snufje kruidnagelpoeder
250 gr penne
2 eieren, losgeklopt
150 ml Griekse yoghurt
100 gr feta, verkruimeld
30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bak de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie op laag vuur in 3 minuten zacht.
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in een paar minuten rul en bruin.
Doe de tomaat, suiker, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel erbij en roer goed.
Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afgedekt 15 minuten stoven.
Verwarm de oven voor op 190C.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet een ovenschaal in.
Giet de pasta af en verdeel de pasta over de bodem van de ovenschaal.
Klop de eieren, yoghurt en feta door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schenk driekwart van het mengsel over de pasta en roer een beetje door.
Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk de rest van het yoghurtmengsel erover.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de pastitio 30 - 40 minuten in de oven tot hij goudbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten