Het is niet onze gewoonte om op een doordeweekse dag patat te eten, maar deze heerlijke gehaktballetjes vragen gewoon om van die lekkere dikke frieten!
1 witte boterham
50 ml melk
1 kleine ui, fijngesneden
0,5 el tijmblaadjes
de helft van een geklutst ei
nootmuskaat
250 gr gehakt
50 gr boter
1 sjalotje, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
0,5 el bloem
1 flesje donker bier
1 el appelstroop
Week de boterham 5 minuten in de melk.
Kneed de uitgeknepen boterham door het gehakt met de ui, tijm, nootmuskaat, ei, peper en zout.
Vorm er 4 ballen van.
Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de ballen in 3 minuten bruin.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de sjalot en knoflook zachtjes 3 minuten.
Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut mee.
Schenk het bier erbij en roer goed zodat er geen klontjes meer zijn.
Voeg de appelstroop toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel een beetje suiker toe als je het te bitter vindt.
Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze op laag vuur 30 minuten stoven.
Lekker met een groene salade en dikke frieten.
Reacties
Een reactie posten