Gisteren aan het einde van de middag was er niet zoveel tijd om te koken, dus heb ik al eerder op de dag deze curry uit de Delicious van februari gemaakt. Tegen de tijd dat we gingen eten, hoefde er alleen nog maar rijst gekookt te worden.
1 tl gedroogde chilivlokken
0,5 el gemberpoeder
1 tl komijnzaad
0,5 tl witte peper
2 kardemompeulen, gekneusd, zaadjes eruit gehaald
0,5 kleine rode ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
2 el zonne- of arachideolie
scheutje citroensap
500 gr sukadelappen, in stukken gesneden van ongeveer 6 cm
200 ml kokosmmelk
0,5 el kristalsuiker
0,5 el vissaus
200 gr aardappels, geschild en gehalveerd
geroosterde pinda's
gekookte rijst voor erbij
peterselie of koriander
Verwarm de oven voor op 160C.
Stamp de chilivlokken, gember, komijnzaad, peper, kardemomzaad en 0,5 tl zeezout in een vijzel grof.
Voeg de ui, knoflook, halve el olie en klein scheutje citroensap toe en stamp goed door.
Verhit in een pan met dikke bodem de rest van de olie en bak het vlees in delen lichtbruin.
Neem uit de pan.
Doe het specerijenmengsel in de pan en bak al roerend 2 minuten.
Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de kokosmelk, 200 ml water, suiker en vissaus toe en breng aan de kook.
Voeg de aardappels toe en zet de pan zonder deksel 3 uur in de oven tot het vlees zacht is.
Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders wat water toe.
Serveer de rijst en strooi er wat geroosterde pinda's over.
Bestrooi met koriander of peterselie.
Reacties
Een reactie posten