Lekker, zo'n kop soep op zaterdag! (Op andere dagen waarschijnlijk ook) De soep zelf is vegetarisch, de broodjes erbij niet. Maar als je het spek er niet op doet, dan natuurlijk wel.
3 el olijfolie
1 grote zoete ui, fijngehakt
4 teentje knoflook, in plakjes
1 el gedroogde majoraan
500 gr kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 liter hete groentenbouillon
100 gr mascarpone
vers geraspte Parmezaanse kaas
2 Italiaanse bollen
potje kant-en-klare pastasaus
geraspte kaas
4 plakjes katenspek
Verwarm de oven voor op 180C.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op laag vuur in 8 minuten glazig.
Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen.
Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.
Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Snij de bollen horizontaal open en bestrijk de helften met de pastasaus.
Strooi er wat kaas over en beleg met het katenspek.
Bak de broodjes in 10 minuten in de oven knapperig.
Schenk de soep in kommen, bestrooi met kaas en serveer de soep met de pizzabroodjes.
Reacties
Een reactie posten