Tja, dan heb je een nieuw fototoestel en zit je daar een beetje mee te spelen, ben je vervolgens de foto kwijt van een overheerlijke chocolademousse met likeur-cranberries. Vandaar deze foto van de Delicious, waar het recept uit komt..... Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, dus ik heb het gehalveerd. Maar eigenlijk was dat nog te veel, deze hoeveelheid kan ook prima voor 3.
50 gr pure chocolade
1 ei, gesplitst
55 gr fijne tafelsuiker
150 ml slagroom
0,5 tl vanille-extract
heel klein beetje versgemalen nootmuskaat
35 gr gedroogde cranberries
60 ml Cointreau of andere sinaasappellikeur
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop het eiwit met de mixer tot zachte pieken.
Voeg beetje voor beetje de suiker toe en klop tot er stijve pieken vormen.
Voeg de eidooier toe en klop goed door.
Schenk de afgekoelde chocolade er geleidelijk bij en klop tot alles volledig is gemengd.
Klop in een andere kom de slagroom met de vanille en nootmuskaat stijf en spatel door het chocolademengsel.
Verdeel over 2 (of 3) glazen, dek af en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Breng de cranberries met de likeur in een steelpan zachtjes aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat op kamertemperatuur tenminste 20 minuten staan.
Schep de cranberries en een beetje van de likeur over de chocolademousse en serveer.
Reacties
Een reactie posten