Weer geen mooi weer? Dan toch gewoon de zon op je bord! Uit de Delicious van juni komt dit recept. Ik heb de oorspronkelijke hoeveelheden gehalveerd en dan past het precies in een springvorm van 15 cm. En omdat ik niet alle ingrediënten kon vinden zoals ongezouten pistachenootjes, heb ik ook nog het één en ander veranderd.
100 gr cantuccini
70 gr boter, gesmolten
1 blaadje gelatine
sap van een halve sinaasappel
225 gr ricotta
75 gr poedersuiker + halve el
20 gr witte chocolade, geraspt
30 gr hazelnoten, geroosterd in droge koekenpan, helft fijn gehakt, andere helft grof gehakt
200 gr aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en schep de kruimels door de gesmolten boter.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en rand van de springvorm.
Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm de helft van het sinaasappelsap en neem van het vuur.
Knijp het gelatineblaadje uit en los op in het sap.
Laat minstens 10 minuten afkoelen.
Roer voor de vulling de ricotta glad met de poedersuiker.
Spatel de geraspte chocolade, het afgekoelde sinaasappelsap en de fijngehakte hazelnoten door het ricottamengsel.
Schep het mengsel op de taartbodem, strijk glad met een lepel en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Schep een halve eetlepel poedersuiker en de rest van het sinaasappelsap door de aardbeien en laat dit 30 minuten intrekken.
Neem de taart uit de koelkast en schep de aardbeien erop.
Bestrooi met de grof gehakte hazelnoten en serveer.
Reacties
Een reactie posten